Publisert av: juneih | 8 desember, 2009

8. Reisebrev – Love Generation

Etter to rolige dager i Brisbane tok vi bussen videre til Byron Bay, en surfeby full av schoolies, backpackere og alle mulige aktiviteter; fallskjermhopping, surfing, kajakk med delfiner, dykking og diverse turer til Byron omegn.

Blue-bubble paa stranda

Blue-bubble paa stranda

Vi tok et lite surfekurs paa et par timer. Begge besto med glans; vi kom opp paa brettet, til og med paa første forsøk. Ingen stor bragd egentlig, brettet var som en flytebrygge og kunne sikkert baere baade to og tre personer uten problemer. Det vanskeligste var faktisk aa holde farten oppe og ikke miste bølgen.

Byron er ikke saa plaget med stingers av den farlige typen, men naar det er mye vind saa blir et antall blaa maneter, kalt «blue-bubbles» skylt inn paa stranden. Heldigvis var det ingen da vi surfet, men dagen etter saa vi 2-3 slike for hver meter som hadde kommet med tidevannet.

Velkommen til Nimbin

Velkommen til Nimbin

Den andre dagen i Byron Bay hoppet vi paa en busstur for aa faa sett litt innover i landet. Paa vei til et sted kalt Nimbin kjørte vi gjennom byen Lismore, som ligger mellom to elver pga tidligere tømmerindustri. Paa grunn av dens posisjon blir den oversvømt ca hvert tiende aar, med vannstand 2-3 meter over normalen. Det var interessant aa se hvordan de taklet dette, hus bygd paa stilker og butikker paa gateplan som lett kunne tømmes og spyles. Lyktestolpene i gatene hadde ogsaa metallmerker som viste hvor høy vannstanden hadde vaert ved de siste store flommene.

Relative aapningstider i Nimbin

Relative aapningstider i Nimbin (ps bikkja er ikke dau, bare varm)

Hovedstoppet paa turen vaar var byen Nimbin, den fikk hippiestatus etter en god del av deltagerne fra Aquarius festivalen i 1973 valgte aa bli vaerende etter festivalslutt. Resultatet ser man enda i bybildet, her er det restauranter og uttrykk med navn som «Bringabong», «Hemp Embassy», «Thank you for pot smoking» og «Gorgious Joint». Vi nevner at marihuana er ulovlig i hele Australia (politiet patruljerer over Nimbin ofte med helkopter for aa si det slik), men Nimbin handler ogsaa om andre aspekter av hippiebevegelsen, som bevaring av regnskog, alternativ medisin og kontakt med naturen etc.

Stearinlys i forskjellige farger

Stearinlys i forskjellige farger

Et godt brukt strykejern

Et godt brukt strykejern

I Nimbin hadde de blant annet en veldig imponerende stearinlysfabrikk. Vi fikk en liten omvisning av en av de som jobbet der siden vi var de eneste som besøkte fabrikken akkurat da. Stearinlysene blir fremstilt som alt annet i Nimbin, kun ved hjelp av naturlige ingredienser og uten bruk av farlige preparater.

Det østligste punktet i Australia

Det østligste punktet i Australia

Den siste dagen i Byron Bay brukte vi til en lang gaatur ut til Cape Byron. Dette er det østligste punktet i Australia og er egentlig ikke saa mye mer spennende enn det. Det kan nevnes at vi saa en flokk med delfiner langt til havs:). Utpaa kvelden kom en noe forsinket buss med destinasjon Sydney og 14 timer senere er vi naa paa plass i vaart siste stopp før vi skal tilbake til Norge.

Her i Sydney har vi unnet oss selv litt luksus med aa sjekke inn paa et skikkelig hotell! Eget bad og greier!

Vi har hatt en fantastisk tur, men naa gleder vi oss til aa komme hjem igjen!

Reklamer

Responses

 1. Hallo Folkens! Og vi gleder oss til dere kommer hjem. Vi ses i Tønsberg på lørdag… Bare slå på tråden og jeg kommer og henter på stasjonen. GOD TUR HJEM

 2. HEY!!!!

  Dere har virkelig hatt en fantastisk tur. Inspirert til å dra ned selv kjenner jeg. Drar vel til Aus neste vinter med Nina tipper jeg.

  June «blue-bubbles» kalles på norsk portogisisk Krigsskip… Helt rått at dere har sett den i virkligheten. GOD TUR HJEM TIL NORGE!!!!

  • Hei Lars!

   Du har rett i at maneten som vi så er svært lik det som kalles portugisisk krigsskip. Forskjellen er at den vi så er litt mindre, har kun én tentakkel og er ikke så farlig. Og forøvrig så het den blue bottle, ikke blue bubble som vi skrev.

 3. Der har æ åsså vært og surfa, June!

  • Blei du spist av maneta du da:)?


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: