Publisert av: juneih | 19 juli, 2012

1. Reisebrev – Get back

Det man trenger i Tromsø, trenger man ikke i Portugal, ikke denne sommeren. Mellomlanding med overnatting, gav muligheten til et lite pitstopp ved bilen på OSL for å kvitte oss med litt overflødig bagasje. Park Inn på Gardermoen er en bunkers, det er så lydtett at selv om både en og syv boeings tar av utenfor døra så er det stille som på vidda.

Fire timer på fly går greit med en to-åring, så lenge man har onkel reisende macs magiske koffert med underholdning.  Sett reklamen der de tar opp all galskapen man gjør på ferie? Du kaster salamipølsa hvis den gikk ut i går, men spiser mat fra skitten tralle på gata i Bangkok.  63 taxier på parkeringsplassen utenfor flyplassen, men ikke ett barnesete. Da sitter poden på fanget da. Kulturforskjellene observeres, og ferien har startet. Lisboa er første stopp.

Første dag har vært varm, men Lisboa har vist seg fra sin beste side i solskinnet. Her er det brostein overalt, fantastisk arkitektur, utrolig hyggelige og hjelpsomme folk og søte fristelser i matveien. Blodpølse, bakt ris og and, pluss mye søte bakverk har smakt godt innimellom all traskingen.

Portugals største historiske kjendis er Vasco da Gama, han fant sjøveien til India. Skal du ha kred for noe som helst her, så setter du navnet hans på det (kjøpesenter, tårn, bruer, etc),  helst med sjøtema. Litt som vi gjør med Ibsen:).

Derfor, naturlig nok, kan man ikke dra til Lisboa og ikke dra til Oceanario.  På folkemunne så er dette det nærmeste du kommer dykking uten å bli våt. Det er Europas nest største akvarium med 8000 arter hentet fra alle steder det er vått på kloden, og de har 7 millioner liter sjøvann over 3 etasjer å boltre seg i. Den kuleste arten er helt klart beveren. At Pixar ikke har laget film om denne karen er en tragedie. Tre pingvinarter kan de også skilte med, og de er fine de – men de har fått sin tid i Hollywood. Ellers kjente vi igjen en del arter fra tidligere feberperioder, og hilste på skilpadder, hai, en slags flatklumpsak med finner som vi ikke aner hva var. Den så ut som en påkjørt hai.

image

Pingviner til høyre

image

En svært avslappet bever på rygg

Oceanario ligger i Parque das Nacões, hvor rester fra Expo 98, har gjort et industri område til et utstillingsvindu for moderne kunst og arkitektur, hvor tema er sjø og vann. Herligheten kan utforskes både på land og fra lufta, en skiheis/gondolbane gir kjempeutsikt.

image

Gondolbanen i Parque das Nacões

En lang dag ble avsluttet med en transportøkt til Cascais – så du kan øve deg til neste gang: det uttales Kush-Kaish.

Reklamer

Responses

  1. hahaha, fin fin bever, ser ut som dere har det fint :)


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: