Publisert av: juneih | 22 juli, 2012

3. Reisebrev – Fairytale

Sintra ser ut som bakteppet til et eventyr. Uansett hvor du snur deg ser du et slott i en grønn fjellvegg, eller en festning langt der oppe, eller en liten kakebutikk med fargerike fliser på veggene. Brusteinsgatene er så trange at alt er enveiskjørt, og alle bussene kjører i ring. Sintra er en landsby, som vi er blitt fortalt kan kun rettferdig beskrives som fortryllende. Helst må man si det flere ganger etter hverandre. Fortryllende, fortryyllende Sintra!

image

En av flere festninger bygd i fjellsiden

image

Sommerhuset til Monteiro

Og visst er vi imponerte, vi skulle gjerne sett mer. Vi hadde kun muligheten til å velge en ting, og da ble det Quinta da Regaleira, sommerstedet til Carvalho Monteiro. Carvahlo var en brasiliansk kaffebaron med et lass med penger, såpass at han på folkemunne bare ble kalt  Monteiro pengesekk. Han fikk det for seg at dette sommerstedet skulle bli en slags privat, kjempestor, eventyrlekeplass for voksne. Her finner man tennisbane, akvarium, tårn på tårn, hager, fontener, skulpturer, malerier og labyrinter alt i en grønnkledd fjellvegg knyttet sammen av bortgjemte trapper, stier og underjordiske grotter. Det var helt sikkert fullt av turister der men det var så stort at det kunne ikke merkes.

image

27 meter ned i jorda, trappespiral langs kanten

image

Opp et av flere tårn i hagen

image

Grottene var noe opplyst, riktignok ikke av Monteiro selv

Vi var her i mange timer, og selv om sola stekte var det lunt og svalt i skyggene kastet av trærne i hagen til Monteiro.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: