Publisert av: juneih | 10 juli, 2014

0. Reisebrev – The Wall

Da rykket det litt i reisefoten igjen. Pass anskaffet, billetter bestilt, Dubrovnik neste! I og med at familiesituasjonen har endret seg noe siden sist, oppgraderer vi bostandarden, og justerer ned severdighetshastigheten. Nå har vi vært her et par dager, og gud så deilig det er å ikke skjønne hva som står på kjekspakken!

Øy utenfor Kroatia

Otocic Daksa utenfor Dubrovnik

Dubrovnik, tidligere Ragusa, er en passelig stor by i Kroatia med rett over 40 000 innbyggere. Kroatia har en trøblete historie, men kort sagt så finnes det et folkeslag kalt Kroatere, og de har bodd sånn circa i dette området veldig, veldig lenge. De havnet i sin nåværende form etter en uavhengighetserklæring fra Jugoslavia i 1991, og en påfølgende 4 år lang krig. Nå grenser landet mot Slovenia, Ungarn, Bosnia-Herzegovina og Montenegro.

Rød takstein i gamlebyen

Rød takstein i gamlebyen

Dubrovnik er en populær feriedestinasjon, og lever på sin charter-, cruise- og game-of-thrones-turisme. De har mange steinstrender, flust med stjernebelagte hoteller og kan stort sett skilte med godt vær. De kan derimote ikke skilte sånn rent bokstavelig. De elsker å legge inn meteravstand på skiltene sine, men det stemmer *aldri*.

Hovedgaten i gamlebyen

Hovedgaten i gamlebyen

De to første dagene her har vi tatt det med ro, og nytt første flyferie på to år, både med og uten regn. Vi har til og med rukket å stikke innom
gamlebyen og blitt imponert! Gamlebyen i Dubrovnik er på Unescos verdensarv-liste, og det er altså her Game of Thrones gjør mange av sine opptak. Det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor. Byen er en vel bevart (og gjennoppbygd) steinby, kun for fotgjengere, omringet av en 25m høy festning like bred som en Volkswagen Golf er lang. Den ligger også helt ned ved vannkanten, er bebodd og ganske stor. Man bruker et par timer på å gå rundt hele området. Man betaler for å komme seg opp på murene, men for de av oss med høydeskrekk burde det vært motsatt. Hvertfall når man vet at for under 15 år siden ble 68% av konstruksjonene rammet av bombene fra Serberne. Men utsikten er verdt det, og spor etter restaureringen kan ikke sees med mindre man leter etter det. Ikke at vi spurte altså, for det ryktes at krigen enda er et ømt punkt, og full forståelse for det.

Don’t mention the war.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Kategorier

%d bloggere like this: